Gyakran ismételt kérdések

 

Mi is az az indításgátló?

Az indításgátló olyan passzív elektronikus gépjármű vagyonvédelmi berendezés, amely a környezetnek nem ad jelzést a gépjármű elleni támadásról, de a gépjármű saját erőforrása által történő mozgatást, vontatást, vagy mindkettőt egyidejűleg gátolja, illetve nehezíti.

 

Ugrókódos autóriasztó

Az ugrókódos autóriasztó olyan aktív gépjárművédelmi berendezés, amelynél a termék hatástalanítása során alkalmazandó távkezelő adója minden kiadott jelsor után újabb, az előzőktől különböző jelsort ad ki. A vevő egy elfogadott kód után ugyanazt a kódot többször már nem fogadja el, továbbá, amely a gépjármű elleni támadás esetén a környezet számára hangjelzést ad. A hangjelzést kiegészítheti fényjelzés, illetve egyéb titkos jelzés is. A támadás észlelése történhet ütés-, üvegtörés-, mozgás-, emelés-, dőlés-, nyitás, vagy más fizikai jellemzőket figyelő érzékelővel. Jelzés adható a gépjármű saját kürtje, az autóriasztó szirénája, illetve az irányjelzők, helyzetjelzők, fényszórók segítségével. A szükséges elektromos energiát közvetlenül a gépjármű saját, vagy az autóriasztó – gépjármű akkumulátoráról töltött akkumulátora biztosítja.

A védelmek közül legfontosabb az ajtók, a motortér és a csomagtér kinyitásának jelzése, melynek működését beszerelés után, és azt követően, rendszeresen célszerű ellenőrizni. Következik a gyújtás rákapcsolása, amit szintén jelezzen az autóriasztó. Ehhez kapcsolódik az indítózás tiltása, melyet az autóriasztó segítségével szoktak megoldani. Az autóriasztó riasztáskori külső hang és fényjelzésen kívül hatásos, ha az utastérbe is szereltetünk egy szirénát. Az ütésérzékelő nem árt, de huzamos ingerlésével, a környezet nyomására rá lehet venni a tulajdonost, hogy ne kapcsolja be az autóriasztót. Az ablak betörésének megelőzésére fontosabb, hogy ne hagyjunk az utastérben értéket.

 

Miért ajánlott az autóba utólagos védelem beszerelése?

A mai gépjárművek többsége már tartalmaz valamilyen, – általában a kulcsba épített, jeladós – gyári indításgátlót. Azonban ezek a gyári rendszerek a legtöbb esetben a jármű központi hibakód olvasó csatlakozóján keresztül egy szakember számára kiiktathatóak. Manapság már sok esetben egy mobiltelefonra is feltölthető a megfelelő gyári szoftver, elég egy csatlakozóval ellátott vezeték, és máris kiiktatható az autó gyári védelme. Az utólagos rendszerek más protokollokat és más kódrendszert használnak, ráadásul a központi csatlakozóról sem érhetőek el, vagy mert teljesen külön rendszert alkotnak, vagy mert van olyan funkciójuk, amely aktív védelem esetén blokkolja ezt a csatlakozót.

 

CAN (Controller Area Network) rendszer:

A CAN egy olyan programozott adat-kommunikációs soros bus, valós idejű alkalmazásokhoz, amely az autóipar számára készült a Bosch és az Intel közös fejlesztése nyomán.

A CAN egyik legfontosabb előnye, hogy több központi vezetéket is összeköt azért, hogy koordinálja egyrészt a közös funkciókat, amelyek rövid idő alatt információt cserélnek, másrészt a kapott és helyesen beolvasott információk megerősítését és a hibák jelzését. A CAN BUS úgy áramoltatja az adatokat, hogy a fontosabb információk elsőbbséget élveznek. Mind a mai napig, a járművek többségében egy elektromos vezeték csak egyetlen funkciót tölt be: egy bizonyos eszközhöz vezet vagy információt ad, illetve fogad. Az új modellekben a hagyományos elektromos hálózatok elérték fizikai határukat a karvastagságú vezetékkötegekkel és két és fél kilométeres vezetékhosszal. Elég csak arra gondolnunk, hogy milyen egy autó felszereltsége: elektromosan fűthető hátsó üveg, elektromos ablak, központi zár logásgátló-rendszerrel, nyolc elektromos állítási lehetőség és két memória-eszköz minden ülésen. Mindez több mint 50 kábelt jelent minden ajtóban, amely beépítése sem egyszerű feladat, nem is beszélve a rendszer megbízhatóságáról. A CAN rendszerrel az autó működtetéséhez elegendő lenne 4 kábel: földelés, tápellátás akkumulátor-feszültséggel, és kettő jeltovábbító vezeték. Az autóipar 3-5 éven belül áttér a CAN-BUS technológiára. Ez alapján szükségessé válik a biztonsági rendszer CAN-hez igazítása. A hagyományos autóriasztó rendszerek szinte egyáltalán nem kompatibilisek a CAN rendszerrel.

 

Mi is az a rablásgátló?

A rablásgátló olyan védelmi berendezés, amely a (a már kikapcsolt autóriasztó állapota mellett) járó motorú gépjármű erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel történő elvétele esetén az így megszerzett gépjármű használata ellen nyújt védelmet.

A modernebb autóriasztók és indításgátlók rendelkeznek ezzel a kiegészítő szolgáltatással, illetve létezik direkt erre a célra készült berendezés is. Lényege, hogy valamilyen kiváltó jelre (általában bekapcsolt gyújtásnál ajtónyitás) elindul egy időzítés, melynek lejárta után leáll a gépkocsi motorja. A leállást megelőzik bizonyos előjelek (csipogás, féklámpa villogtatás, motor rángatás, stb.), hogy a vezető és a környezet fel tudjon rá készülni. A rendszert ismerő tulajdonos ekkor még meg tudja akadályozni a leállást, egy idegen viszont nem.

 

Mit jelent a rablásgátló szerviz üzemmódja?

A szerviz üzemmód arra szolgál, hogy például a gépkocsi szervizének időtartama alatt, felfüggeszthető legyen a riasztó összes funkciója. A szerviz funkciót csak a tulajdonos tudja aktiválni, ugyanis az PIN kódhoz, vagy a rejtett rablásgátló gombhoz kötött. A funkció inaktiválását is a PIN kód, vagy a rejtett rablásgátló gomb segítségével lehet elvégezni.

 

Mit jelent a riasztó néma üzemmódja?

Lehetőség van a riasztót úgy bekapcsolni, hogy riasztást kiváltó okra csak fényjelzéssel (index villogás) reagáljon, a dudát/szirénát ne működtesse. A funkció csak egy bekapcsolási ciklusra vonatkozik, a riasztó a kikapcsolás pillanatában visszaáll eredeti állapotba, és újbóli bekapcsolás esetén ismét működtetni fogja a dudát/szirénát is.

 

Be lehet úgy programozni, vagy beszerelni az autóriasztót, hogy a riasztó bekapcsolása után a lehúzott elektromos ablakok automatikusan felhúzódjanak?

Igen, a legtöbb riasztó típusnál elérhető ez a funkció. Némely autótípusoknál beszerelésre kerül egy elektromos ablakfelhúzó modul is, ez azonban többlet költséggel jár a riasztón kívül.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to audi suv, infiniti suv and lexus suv